Women & Their Responsibilities in Marriage

WomenA few days ago, my boyf posted on his IG story about me told him some rules when we got married. In that video, i said “it’s not my responsibility to do all the house-cleaning and cooking when i’m tired”. And there are some comment that said “it’s actually my responsibility to do it as a wife”.

I watched a movie on Netflix called “Why Women Paid Less Than a Man”. In that movie, they explain on how a women can’t improve their carrier because they have more responsibility at home (such as taking care the kids, doing some extra jobs, etc). Meanwhile man who is married has a bigger carrier opportunity because they have “family motivation”, means they are more motivated to get more money for their family. And another thing that in this movie concern is about women who always has more jobs to do than man but paid less than a man. By more jobs means they have a work at office and also do all these house-work things (house-cleaning, taking care kids, etc).

For me personally, i think all these house-working things is not only women’s responsibility in household. Marriage takes two partner to helping each other in order to make this little family happy. For me, there’s no “wife’s jobs” or “husband’s job“. All things that related to family is both responsibility as a life-time partner. But again, yes, this stereotype and society rules is sometimes different with my personal thought. And this stereotype about women must do all these house-work stuffs is sometimes harm women’s side. Continue reading “Women & Their Responsibilities in Marriage”

Face Powder BLP Beauty

BLP Review

Kalau ngomongin masalah make up, yang pertama kali saya lihat pasti packaging-nya. Saya orang yang ngga pernah mau ribet masalah make up. Mau semuanya serba praktis dan ringan karena bawaan di tas udah banyak banget hehe. Salah satu make up essential favorit yang selalu saya bawa kemana-mana adalah face powder BLP Beauty.

Pada bulan Mei 2018 lalu, BLP meluncurkan produk terbarunya, yaitu face powder. BLP memang menjadi salah satu produk lokal favorit saya sejak lama. Saat tau BLP ngeluarin face powder, saya excited banget. Terlebih lagi pas saya lihat packaging-nya yang bener-bener simple. Setelah saya beli, ternyata ngga salah pilih! Saya cinta banget sama packaging-nya yang ngga berat dan praktis banget. Kemudian di antara bedak dan puff-nya, ada sekatan berbentuk jaring yang membuatnya jadi ngga berantakan ketika kita memakainya. Oh iya, ngomong-ngomong puff yang terdapat dalam kemasan ini fluffy dan halus banget lho!

Continue reading “Face Powder BLP Beauty”

Beauty Essentials To Reduce Acne Scars – The Ordinary Review

The-Ordinary

Beberapa bulan yang lalu, salah satu teman saya menceritakan tentang kesulitannya menghilangkan noda bekas jerawat di wajah. Memang terkadang noda jerawat ini tuh salah satu PR bagi para wanita untuk menghilangkannya. Apalagi kalau noda ini susah ditutupin dengan makeup.. Pasti kan ganggu banget kalau dilihat. Nah, disini ia mau sharing mengenai produk andalannya yang ampuh untuk menghilangkan noda bekas jerawat dari The Ordinary.

Belakangan ini, produk The Ordinary ini lagi populer banget di kalangan anak muda. Dengan nama-nama produknya yang menggunakan nama ilmiah dan bentuk botol yang unik, The Ordinary menjadi salah satu merek produk yang banyak dicari oleh orang-orang. Untuk di Indonesia sendiri belum ada official store The Ordinary, tapi udah banyak kok online shop yang menjual produk ini. Jadi tinggal browsing-browsing aja di internet atau Instagram kalau mau beli The Ordinary. Continue reading “Beauty Essentials To Reduce Acne Scars – The Ordinary Review”